Anke van Hal

Hoogleraar Duurzaam bouwen

Prof. dr. ir. Anke van Hal is hoogleraar Sustainable Building and Development bij Business Universiteit Nyenrode waar ze zich richt op de business case van duurzaamheid. Zij was tevens als hoogleraar verbonden aan de TUDelft. De  focus in haar werk ligt op het verbeteren van de kwaliteit van bestaande woningen en wijken met behulp van duurzaamheidsingrepen. Ze is mede-initiatiefnemer van Homemates, het kennisplatform over de 3e succesfactor van energievriendelijk renoveren.

Maya van der Steenhoven

Directeur Programmabureau Warmte Koude Zuid-Holland

Initiator van VanGasLos. Haar organisatie richt zich op neutrale voorlichting over de transitie van aardgas af in de gebouwde omgeving. Door samenwerking en regelmatig onderzoek leren we met elkaar steeds meer over de uitdagingen en oplossingen van de warmtetransitie. Hierover organiseren zij regelmatig bijeenkomsten en kennissessies. 

Wendy Veldhuizen

Directeur Communityschool de Kameleon

Wendy Veldhuizen is ruim 20 jaar werkzaam in het onderwijs, grotendeels in directiefuncties. Tot 1-8-2018 directeur van 2 scholen in Zwanenburg, een dorp onder de rook van Amsterdam. Deze scholen zijn inmiddels gefuseerd en wachten op de vernieuwbouw. Als meerscholendirecteur heeft zij veel ervaring op het gebied van onderwijsvernieuwing en is nu bezig met de vertaalslag van de onderwijsvisie naar het vormgeven van het gebouw

Dick van Ginkel

Innovatie Manager Van Wijnen

Dick van Ginkel is Innovatie Manager bij Van Wijnen. Hij houdt zich bezig met toekomstbestendigheid en de ontwikkeling van nieuwe energieconcepten. Dit doet hij voor zowel nieuwbouw als bestaande bouw.

 

 

Alco Liest

Accountmanager Fijn Wonen

Partner in het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Opleiding bouwkunde architectuur, opleiding energietransitie van de bebouwde omgeving, bij gemeenten, provincie en woningbouwcorporatie. Sinds 2016 namens Fijn Wonen partner in het realiseren van betaalbaar en comfortabele wonen met als uitgangspunten energieneutraal en duurzaam bouwen. 

 

Robert-Jan van Gerven

Projectontwikkelaar Heijmans Vastgoed

Robert-Jan van Gerven is zijn carrière in 2008 gestart als projectontwikkelaar bij een woningcorporatie. Sinds 2016 werkt hij als projectontwikkelaar bij Heijmans Vastgoed en is hij o.a. verantwoordelijk geweest voor de gebiedsontwikkelingen Land van Dico (Uden), Koningsoord (Tilburg) en Son aan de Dommel (Son en Breugel).

Stefan Dannel

Bouwspecialist C-creators

Stefan Dannel is Circulair bouwspecialist bij C-creators. Zijn motivatie is de transitie van de gebouwde omgeving naar en toekomstbestendig en duurzaam leefmilieu. Op verschillende schaalniveaus helpt hij mee een bijdrage te leveren aan een Circulaire Economie. Hij is een ervaren architect, adviseur en projectleider met een brede kijk op integrale vraagstukken.

Thomas van Belzen

Journalist Cobouw

Thomas van Belzen (41) studeerde Journalistiek aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle en onderzoeksjournalistiek in Utrecht. Sinds 2006 werkt hij als journalist bij Cobouw. Van politieke verslaglegging tot onderzoeksverhalen en persoonlijke interviews, over uiteenlopende thema's. Van Belzen is presentator van het Cobouw Café (de enige bouwtalkshow van Nederland). In 2014 schreef hij het boek Duurzaamheidsoorlog.

Rimme van der Ree

Algemeen Directeur Klimaatexpert B.V.

Rimme van der Ree combineert zijn ervaring als scheepswerktuigbouwkundige met zijn 26-jarige specialisatie in de koeltechniek en klimaatbeheersing. Hij is Algemeen Directeur van klimaatexpert.com, adviesbureau voor warmtepompen in de Benelux. 

Zijn expertise ligt op het gebied van energie efficiënt verwarmen, koelen en ventileren van gebouwen. Duurzame gebouwen om in te leven en te werken. Met zijn passie voor innovatie en duurzaamheid biedt hij de markt handvatten om de warmtepomp te omarmen. 

Robin Paalvast

Wethouder Wonen en Energietransitie

Robin Paalvast was 12 jaar raadslid in de gemeente Zoetermeer voor D66, toen hij in 2014 wethouder werd bij de gemeente. In zijn portefeuille heeft hij onder andere de Energietransitie, Wonen, Vastgoedbedrijf en Kunst & Cultuur Daarmaast is hij wijkwethouder van Palenstein: een van de landelijke proeftuinen voor aardgasvrije wijken. 

Dave de Wit

Productexpert aardgasvrije wijken Stedin

Dave de Wit werkt al 40 jaar bij Stedin en is begonnen als gasexpert en heeft in diverse rollen gewerkt. Sinds vorig jaar is Dave actief betrokken bij pilots om woningen aardgasvrij te maken.